Krby

Klasický krb je znán jako otevřené ohniště, který je architektonicky osazen do obytné místnosti. Nejčastěji se dává proti sedací soupravě, jelikož je na oheň hezky vidět. Správně postavený krb nekouří, dobře v něm hoří a jeho zadní šikmá plocha, příjemně topí. Krb lze používat i na grilování nebo opékaní potravin.
obývací pokoj s krbem
Při volbě správného krbu jsme často omezeni prostorem, rozpočtem, konstrukcí bytu a domu nebo svým životem. Taky bychom se měli zamyslet nad tím, jak budeme krb využívat a zda se o něj budeme správně starat. Podstatné je, zda chceme krb na plyn nebo dřevo. Plynový krb je dobrý v tom, že je to čistý zdroj tepla a můžeme ho schovat za skleněnými dvířky, proto je i více bezpečnější. Pokud nám prostor a konstrukce domu či bytu umožňuje umístění krbu na dřevo, tento krb je výhodný v tom, že je ekologický a vytváří příjemný pocit, jelikož zvuk praskání ohně je nenahraditelný. V dnešní době, jak krby plynové, tak na dřevo se dělí na: centrální, krby na zakázku, betonové, cihlové, mramorové, otevřené, zabudované a venkovní.
Centrální krby
Jsou krby uvnitř místnosti. Tyto krby bývají nejčastěji umístěný v nejprostornějších místnostech, který jeho účel jen podtrhují.
Krby na zakázku
Tyto krby jsou jednotlivě navrženy, tak aby přesně ladily s prostorem, do něhož je krb umístěn.
Betonové krby
Tyto krby se zdají na pohled někdy až moc nudné. Je tomu tak, že tento krb má jednoduchý vymezený prostor, který obklopuje oheň.  Zde jde nejčastěji o celkovou architekturu než o design krbu.
Cihlové krby
Jedná se o běžnou klasiku, jelikož cihla a dřevo si po mnoha stránkách dobře rozumí. Tato kombinace vytváří klid útulného domova.
plamen v krbu
Mramorové krby
Tyto krby jsou správnou volbou pro vytápění. Nejenže mramor po vyhasnutí krbu ještě dlouho prostor prohřívá, tak je i odolný vůči oděrkám, žáru a je snadný na údržbu.
Vestavěné krby
Tato varianta krbů je nejčastější a nejvíce se využívá. Jejich zpracování má nespočet možností.
Venkovní krby
Jedná se o krby, které jsou součástí zahrad, teras nebo altánů. Hodně se kombinují se grilem nebo s udírnou.